Studieserie: De Thora als spiegel

Sep 11, 2020 | Mededelingen

Eerder hebben wij ons verdiept in de bijbelse feesten en een introductie op het bijbelse denken. De komende studie gaan wij verder groeien in het bijbelse denken. Als thema hebben wij een onderwerp dat een pijler is in de Bijbel in tekst en in begrippen: spiegeling. Het uitgangspunt is Jacobus 1: 23-25. Jacobus vergelijkt de Tora, die volmaakt is en vrijmaakt, met een spiegel.

Wij gaan in die spiegel kijken om, zoals Jacobus zegt: ‘Gelukkig te zijn in ons doen’. Eerst gaan wij ons verdiepen in beelden, om daarna spiegeling te ontdekken in tekst en uit te komen bij de Tien Woorden.

Het toepassen van het bijbelse begrip van spiegeling heeft mijn persoonlijke leven diepgaand veranderd en verrijkt. Het veroorzaakt dat ik onze Schepper en Vader beter leer kennen. Is dat ook jouw verlangen? Hartelijk welkom voor de volgende studieserie.

Sifra Essid

De studies zijn gepland op de volgende zaterdagmiddagen:
2 en 16 Oktober
6 en 20 November
Tijd: van 14.00 uur tot circa 15.30 uur
Lokatie: op ons nieuwe adres in de kerkzaal van de Paaskerk, Oude Utrechtseweg 6, Baarn, op 5 minuten loopafstand van NS station Baarn.

Iedereen is welkom, als u geïnteresseerd bent kunt u alvast de data vrijhouden. Aan het volgen van deze studies zijn geen kosten verbonden.

Meer info en opgave