Studieserie: De Thora als spiegel

sep 11, 2020 | Mededelingen

In het voorjaar hebben wij ons verdiept in de bijbelse feesten en een introductie op het bijbelse denken. De komende studie gaan wij verder groeien in het bijbelse denken. Als thema hebben wij een onderwerp dat een pijler is in de bijbel in tekst en in begrippen: spiegeling. Het uitgangspunt is Jacobus 1: 23-25. Jacobus vergelijkt Thora, die volmaakt is en vrijmaakt met een spiegel. Wij gaan in die spiegel kijken om, zoals Jacobus zegt: Gelukkig te zijn in ons doen. Eerst gaan wij ons verdiepen in beelden, om daarna spiegeling te ontdekken in tekst en uit te komen bij de 10 woorden. Het toepassen van het bijbelse begrip van spiegeling heeft mijn persoonlijke leven diepgaand veranderd en verrijkt. Het veroorzaakt dat ik onze Schepper en Vader beter leer kennen. Is dat ook uw/jouw verlangen? Hartelijk welkom voor de volgende studieserie!
Sifra Essid
 
De studies zijn gepland op de volgende zaterdagen:
31 oktober
7 november
21 november
5 december

Tijd: van 14.00 uur tot circa 15.30 uur, in de kerkzaal van de Emmakerk.
Iedereen is welkom, als u geïnteresseerd bent kunt u alvast de data vrijhouden.

De Raad van Benee Awraham